Neelix
Image default
Mode en Kleding

Welke verschillende soorten bh’s zijn er?

Welke verschillende soorten bh’s zijn er?

Bh’s, we kennen ze in allerlei verschillende soorten en maten. Niet voor niets zijn er tal van verschillende merken en ook winkel die ze verkopen. Van een voordelige bh tot een duurdere high quality bh, het is er allemaal. Toch is juist dit de reden waarom het voor veel vrouwen ontzettend lastig is om een geschikte bh te kunnen vinden. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij in een winkel komt, waar misschien wel meer dan 100 verschillende soorten hangen, je op een gegeven moment ook niet meer weet waar je het moet zoeken. Om je een idee te geven welke bh’s er allemaal zijn, hebben we de 3 populairste variant voor je op een rijtje gezet.

Sport bh

Eén van de bh’s die niet in dit lijstje mag ontbreken, dat is de sport bh. Dit is naast de normale bh de meest gedragen variant die we kennen. Vooral tijdens intensieve sporten zoals hardlopen of kickboxen is het aan te raden om er eentje te dragen. De reden hiervoor, is dat je borsten gedurende een training flink heen en weer worden geschud. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het weefsel in je borsten. Dit kan als vervelend worden ervaren en op lange termijn zelfs zorgen voor blijvende schade. Kortom, zorg er dus altijd voor dat je een sport bh draag wanneer je gaat sporten.

Push up bh

De push up bh is de laatste jaren steeds meer in trek. Waar deze bh eerst veelal werd gedragen door vrouwen met een kleinere cupmaat, zien we nu steeds vaker dat ook vrouwen met grotere borsten deze bh dragen. Niet voor niets! Wist jij, dat een push up bh er namelijk voor zorgt dat je borsten beter worden ondersteunt? Het is dus verstandig om vooral als sport bh grote maten te kiezen voor een bh push up. Je zult merken, dat je door deze extra ondersteuning een stuk comfortabeler kunt sporten!

Voedingsbh

Deze bh wordt logischerwijs een stuk minder gedragen. Niet zo gek natuurlijk, want enkel vrouwen die borstvoeding geven zijn getracht deze bh te dragen. De reden is dat de cups eenvoudig zijn los te maken, waardoor je dus niet je hele bh hoeft uit te doen om je kind voeding te kunnen geven. Omdat deze bh’s doorgaans een stuk minder worden gebruikt, is de keuze die je hebt ook een stuk minder. Toch zien we wel steeds vaker, dat ook deze bh’s er steeds leuker uit beginnen te zien.