Neelix
Image default
Marketing

Wat doet een SEO bureau?

Steeds meer bedrijven schakelen een SEO bureau in om hun website te optimaliseren. De vindbaarheid online is voor veel bedrijven belangrijker dan ooit. Zelfs wanneer er meer omzet of winst uit fysieke winkels wordt gehaald is de online vindbaarheid van bedrijven cruciaal. In dit artikel vertellen we meer over wat is SEO en wat een SEO bureau kan betekenen voor jouw bedrijf. 

 

Wat is SEO nu precies? 

SEO is een Engelse afkorting die staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt vaak gesproken over zoekmachine optimalisatie. Wanneer je gebruik maakt van SEO ben je bezig met een manier om je website beter vindbaar te maken voor jouw doelgroep. Voordat je SEO gaat inzetten is het dan ook belangrijk om goed te weten wie jouw doelgroep is. Daarnaast is het van belang om te weten wat de zoekwoorden zijn die ze intypen op een zoekmachine als Google.

Met SEO kun je hierop inspelen. De kennis over je doelgroep kun je toepassen in het schrijven van content voor je website. Denk hierbij niet alleen aan blogs, maar ook aan alle andere teksten op je pagina. De teksten moeten in de eerste plaats aansluiten op de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt, maar daarnaast ook zo gebruikt zijn dat ze aantrekkelijk zijn voor Google. 

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen goede en wervende teksten waarmee jouw doelgroep enthousiast wordt. Maak gebruik van sterke teksten, maar ook van afbeeldingen en video’s om de teksten te ondersteunen.

SEO bestaat uit drie facetten. Dit zijn content, techniek en linkbuilding. Ieder aspect van SEO draagt bij aan het optimaliseren van de online vindbaarheid van je website.

 

Wat doet een SEO bureau? 

Een SEO bureau optimaliseert jouw website door verbetering uit te voeren op alle drie deze aspecten. Zo schrijft een SEO bureau verschillende blogs of on-page SEO op basis van verkregen data, worden afbeeldingen verkleind op de site om een snellere website te genereren en worden gastartikelen uitgezet op relevante websites voor linkbuilding. 

Zoals we bovenstaand al benoemd hebben, is elk aspect belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Geen enkel aspect kan worden overgeslagen. 

Een goede combinatie van die drie aspecten is cruciaal voor jouw posities in de zoekresultaten pagina’s van Google.

 

Meer weten over SEO en SEO bureaus

We hebben nu kort uitgelegd wat SEO is en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen: online vindbaarheid. Een SEO bureau kan hierbij helpen. Een goede analyse van ervaren professionals geeft duidelijk weer waar verbeterpunten liggen en welke content zorgt voor verblufte bezoekers en meer vindbaarheid. 

Voor vragen of ideeën over SEO: contacteer een SEO bureau

http://up.agency/