Neelix
Image default
Marketing

Eerst kennismaken en dan verkopen

Eerst kennismaken en dan verkopen

 

Sales begint altijd met het maken van kennis. Je moet een connectie maken met je prospects voordat je iets aan ze kunt verkopen. Een sales coach kan je helpen om de juiste technieken te leren om dit effectief te doen. Het draait allemaal om vertrouwen. Mensen kopen van mensen die ze vertrouwen. Dus voordat je probeert om je product of dienst te verkopen, moet je de tijd nemen om je prospects te leren kennen. Leer hun behoeften, hun zorgen en hun doelen. Toon oprechte interesse in wat ze te zeggen hebben. Dit zal je helpen om een sterke relatie met hen op te bouwen, wat de basis is voor succes in sales.

 

Een meeting inplannen

 

Nadat je kennis hebt gemaakt met je prospects, is de volgende stap het inplannen van een meeting. Dit is de gelegenheid om dieper in te gaan op hun behoeften en om je product of dienst te presenteren als de oplossing voor hun problemen. Bij het inplannen van een meeting is het belangrijk om flexibel te zijn. Houd rekening met de tijd en de plaats die het beste uitkomen voor je prospect. Wees professioneel en respectvol tijdens het hele proces. Bereid je goed voor op de meeting. Doe je huiswerk en zorg ervoor dat je alles weet wat er te weten valt over je prospect. Dit zal je helpen om een sterke indruk te maken.

 

Verkoop na relatie opbouwen

 

Als je eenmaal een relatie hebt opgebouwd met je prospect, is het tijd om te verkopen. Dit is waar alle voorbereiding zijn vruchten afwerpt. Je hebt het vertrouwen van je prospect gewonnen en je begrijpt hun behoeften. Nu kun je je product of dienst presenteren als de oplossing die ze zoeken. Maar vergeet niet, verkopen is niet het einddoel. Het doel is om een langdurige relatie met je klant op te bouwen. Daarom moet je altijd eerlijk en transparant zijn in je verkoopproces. Een sales coach kan je hierbij helpen door je te leren hoe je je prospects kunt omzetten in loyale klanten.

 

https://resultaat-verbetering.nl/sales-coach/