Neelix
Image default
Huishoudelijk

Wasmachine centrifugeert veel te langzaam

Ik kwam laatst een discussie tegen op een forum waar het ging over een wasmachine die te langzaam centrifugeert. Er was al van alles geprobeerd, maar de was bleef maar kletsnat uit de wastrommel komen. In eerste instantie is er gekeken naar de makkelijke oplossingen zoals een filter die verstopt zit, een knik in de slang, etc. Maar de wasmachine bleef maar langzaam centrifugeren.

De volgende stop was het controleren van het toerental. Waar de wasmachine normaal gezien 1200 toeren draait, komt deze wasmachine niet op toeren en blijft steken bij 400 omwentelingen per minuut. Genoeg om te wassen, maar zeker niet om je was te centrifugeren.

Al snel ging het in de discussie over de staat van de koolborstels. Alleen dit leek nergens toe te leiden aangezien het een wasmachine met borstelloze motor bleek te betreffen.

Ook de trillingsensor kwam aan bod. Deze sensor zorgt ervoor dat de motor op een lager toerental gaat draaien als de wasmachine teveel trilt. Iemand had namelijk ooit eens ongeveer eenzelfde probleem gehad, en daarbij was er water in de trillingsensor gekomen, waardoor de motorregeling niet meer optimaal ging. Maar ook die vlieger ging niet op, aangezien het om een Miele wasmachine ging die dat onderdeel niet bevatte…

Weer een ander kwam erbij dat de oorzaak misschien lag in de borstelhouders. En een nieuwe borstelplaat inclusief houders bestellen zou maar een paar euro’s kosten. Genoeg reden om het uit te testen dus, want zoiets kan je de kop niet kosten. Na alle oplossingen van forumleden te hebben geprobeerd is er nog steeds het probleem, de wasmachine centrifugeert langzaam.

Nu ten einde raad had diegene toch maar een monteur gebeld van de Witgoed Reparatie Centrale. En wat blijkt… binnen een uur had ie de wasmachine weer gefixt..!! Zelf doen kan dus lonen, maar soms moet je dingen ook gewoon aan een specialist overlaten als je er zelf echt niet uit komt.