Neelix
Image default
Alarmsysteem

Ontdek hoe betrouwbaar sloten zijn en hoe ze te openen met lockpicks

Je bent je er meestal niet bewust van maar sloten zijn een belangrijk deel van ons leven. Dag in dag uit te bewaken ze niet alleen onze eigendommen maar ook onze persoonlijke veiligheid. Wanneer we liggen te slapen vertrouwen we op de werking van sloten.

We vertrouwen erop dat ze werken zoals beloofd. Maar zijn deze sloten wel echt zo goed zoals we denken?

 

Hoe werkt een slot?

De meeste mensen hebben namelijk totaal geen inzicht op hoe een slot werkt, wat deze veilig maakt en of deze vatbaar is voor lockpicks. Wanneer ze een slot aanschaffen nemen ze vertrouwen in bekende merken of keurmerken. Maar ze hebben eigenlijk weinig inzicht toch wat een slot nou echt veilig maakt.

Het is eigenlijk best wel raar dat wij maar zo weinig energie steken in het uitzoeken van een cilinderslot. Want we vertrouwen er namelijk enorm veel aan toe.

 

 

Verdiepen in lockpicking en de werking van sloten

Het is daarom wel degelijk belangrijk om je er enigszins in te verdiepen zodat je een goede keuze kan maken. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen die de sport lockpicking beoefenen ontdekkingen doen van choquerende zwaktes bij sloten van bekende merken zoals: NEMEF, ABUS, YALE, CORBIN en SCHLAGE.

Het is namelijk heel makkelijk voor bedrijven om sloten te verkopen door te zeggen dat ze de beste zijn terwijl er niemand is die ze tegenspreekt. Keurmerken en bekende merken hoeven niet te betekenen dat een slot meer betrouwbaar is.

 

Hoe betrouwbaar zijn sloten?

De beste manier om er achter te komen of een slot daadwerkelijk te vertrouwen is, is door zelf op onderzoek te gaan. Hoe werkt zo’n slot eigenlijk? Is een slot niet heel makkelijk te openen met lockpicks?

Veel sloten zijn namelijk eenvoudig te openen door ze open te boren met een eenvoudige boormachine. Zelfs wanneer deze sloten hun keurmerk hebben.

Daarom raadt iedereen aan om eerst zelf te kijken en onderzoek doen naar de werkelijke veiligheid die sloten bieden. Dit is de enige manier om een realistisch beeld te krijgen van de actuele veiligheid.

https://lockpicks.nl