Neelix
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor een rolbaan voor jouw bedrijf?

Een rolbaan wordt gebruikt voor intern transport bij veelal grote bedrijven. Denk hierbij aan recycling en bulk, maar ook magazijnen en distributiecentra maken veel gebruik van rolbanen. Een rolbaan is dan ook een uitstekende oplossing voor intern transport, vrijwel vrij van onderhoud. Ook voor het overbruggen van twee processen zijn deze ideaal, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan het verpakken van pallets. Ook onder extremere omstandigheden, zoals bij veel vuil, functioneren rolbanen prima. Er zijn grofweg gezien drie verschillende uitvoeringen, waar we hieronder naar gaan kijken.

Aangedreven rolbanen

Een aangedreven rolbaan wordt het meeste toegepast bij intern transport, en vervoerd simpelweg producten van A naar B. Dit type kan op verschillende manieren worden aangedreven. De aandrijving kan via een aandrijfriem, een rondsnaar of de aandrijving kan in de rol zitten verwerkt. 

Niet aangedreven rolbanen

Deze noemt men ook wel een zwaartekracht rolbaan. De producten op de rolbaan worden door de zwaartekracht getransporteerd, omdat de rolbaan in een bepaalde hoek wordt geplaatst. Dit is een oplossing die vrijwel geen energie en onderhoud vraagt. Dit is dan ook een van de meest duurzame manieren van intern transport. 

Harmonica rolbanen

Harmonica rolbanen zijn flexibel, wat ook meteen het grootste voordeel is. Deze rolbanen kunnen worden uitgetrokken totdat hij precies de gewenste lengte heeft. Ook kan deze draaien zonder een bocht. Een harmonica rolbaan is zowel verkrijgbaar als aangedreven en als niet aangedreven variant.

De voordelen van rolbanen

Waarom zou je nou gebruik moeten maken van rolbanen als bedrijf? Deze bieden je verschillende voordelen. De automatiserings- en logistieke oplossingen binnen je bedrijf worden meer efficiënt. Je kunt voor meerdere opties kiezen die allemaal hun eigen voordelen hebben. Dit maakt van een rolbaan een uitstekende toevoeging aan jouw logistieke proces.

Zijn er alternatieven?

Hoewel rolbanen veel voordelen bieden zijn er uiteraard ook nog alternatieven. Wanneer jij geen gebruik kunt of wenst te maken van rolbanen kun je kiezen voor andere opties. Veel voorkomende alternatieven zijn; transportbanden, van zowel rubber als kunststof en kettingbanen.

https://www.acb-transportbanden.be/