Neelix
Image default
Zakelijk

iPad life hacks om ook uw leven makkelijker te maken

iPads zijn geweldige apparaten voor productiviteit, entertainment en meer. Deze veelzijdige Apple-tablets kunnen veel doen, waaronder het bouwen en publiceren van apps. En zelfs als je een beperkt budget hebt, is er een iPad voor jou. Ook weten hoe je het meeste uit deze kleine supercomputers kan halen? Lees deze tips en binnen no time ben je twee keer zo productief op je iPad. 

Print draadloos vanaf je iPad met Airprint

Draadloos afdrukken is eenvoudig als je een AirPrint-printer hebt: Ervan uitgaande dat je printer en iPad beide op hetzelfde wifinetwerk zijn aangesloten, hoef je alleen maar op het menu Delen in uw app te tikken en Afdrukken te kiezen. Je iPad zou de printer automatisch moeten vinden!

Bepaal wat apps op de achtergrond uitvoeren

Sommige apps doen dingen op de achtergrond, wat handig kan zijn. Het is bijvoorbeeld handig om je nieuws klaar te hebben om te lezen als je ’s ochtends je iPad aanzet of om de actuele weersvoorspelling in je widgets te hebben.

Maar achtergrondvernieuwing kan ook betekenen dat apps zonder goede reden data en batterij gebruiken hetgeen niet ideaal is als je geen unlimited datahebt.. Je kan bepalen welke apps achtergrondvernieuwing kunnen gebruiken in Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond. Hiermee bespaar je batterij en data!

Het deelmenu aanpassen

Nog een van mijn favoriete iPad-tips en -trucs: De deelknop in apps is een superhandige functie waarmee je vrijwel alles naar printers, e-mail of WhatsApp kunt versturen. Je kunt dit menu aanpassen: Als je erop tikt, naar rechts scrollt en Meer kiest zie je welke functies je aan of uit kunt zetten. 

Totale controle over je widgets

Het startscherm van je iPad kan widgets bevatten om agenda-items, weersvoorspellingen, nieuwskoppen en al het andere dat je leuk vindt laten zien. Houd een leeg gedeelte van je eerste startscherm ingedrukt en je kunt de widgets toevoegen die je op je iPad wilt weergeven. Als je van gedachten verandert, hou je dit nogmaals ingedrukt en je ziet kleine cirkels met mintekens in elke widget. Als je op het minteken tikt, wordt het van je startscherm verwijderd.

Zet je iPad overeind met een tablet houder

Vaak hebben we de iPad vast terwijl dit helemaal niet nodig. Bijvoorbeeld tijdens het kijken van een Netflix serie of het volgen van een recept. In die gevallen (en vele andere) is het vele malen praktischer om de iPad overeind te zetten met een tablethouder. Zo kan je de iPad hands free gebruiken terwijl je de handen vrij hebt voor belangrijkere zaken zoals het snijden van groenten of het vasthouden van uw drinken. 

Beheer je opslagruimte en hou deze onder controle

Het duurt niet lang om zelfs de iPad met meeste schijfruimte te vullen met foto’s, apps en video’s. Je iPad kan daarbij helpen. Ga naar Instellingen> Algemeen> iPad-opslag en je zult zien wat er ruimte in beslag neemt.

Je kunt nu een aantal wijzigingen aanbrengen, waaronder het offloaden van ongebruikte apps. Hierdoor wordt de app van je iPad verwijderd, maar blijven het pictogram en de gegevens behouden. Wanneer je deze nodig hebt, tik je erop om verder te gaan waar je gebleven was. Apps die je echt niet meer gebruikt kan je uiteraard helemaal verwijderen.