Neelix
Image default
Rechten

Een vaststellingsovereenkomst bij ziekte opstellen

Hoe kan je een vaststellingsovereenkomst bij ziekte opstellen? Wanneer je wordt ontslagen kan je dit behoorlijk duur komen te staan. Het gaat je dan ook zeker niet in de koude kleren zitten, maar zeker wanneer je een ziekte of een aandoening hebt waardoor je de werkzaamheden niet meer kan verrichten en daarom het bedrijf moet verlaten is een oorzaak waar je niet echt op zit te wachten en wat de situatie alleen nog maar erger maakt. Omdat dit een uitzonderlijke situatie is zal er ook een ander document voor je worden opgesteld, dat genoemd wordt als een  vaststellingsovereenkomst bij ziekte. Je kan kiezen om de procedure van het ontslag te laten verlopen door het UWV, maar de vraag of je dan eenzelfde bedrag krijgt van je werkgever is nog maar de vraag. 

Via de werkgever

Het beste is om het ontslag gewoon via de normale weg, dus met de werkgever, af te ronden en op die manier de meeste voordelen te behalen. Let wel, dat de werkgever zich hier ook van bewust is en zal proberen (dit hoeft niet altijd het geval te zijn) hier een slaatje uit te slaan. Wees dus op je hoede en houdt bij voorkeur een jurist achter de hand die je kan helpen met het opstellen van de vaststellingsovereenkomst bij ziekte en daarnaast kan kijken naar de voorstellen die de werkgever aan je kan doen. 

Informatie controleren

Nadat de werkgever een vaststellingsovereenkomst bij ziekte heeft opgesteld, zal de jurist kijken naar de informatie die hierin is verwerkt. Er wordt gekeken of de informatie allemaal correct is en of het ook juridisch klopt. Daarna zal er feedback worden gegeven en kan de vaststellingsovereenkomst bij ziekte op een goede manier worden ondertekent. Zeker bij ziekte is het belangrijk dat de werkgever geen misbruik maakt van de situatie.