HomeElectronica en ComputersBel wasmachine reparatie Amsterdam bij een Bosch wasmachine foutcode F04

Bel wasmachine reparatie Amsterdam bij een Bosch wasmachine foutcode F04

Bel wasmachine reparatie Amsterdam bij een Bosch wasmachine foutcode F04

De foutcode (foutcode) F04 op een Bosch wasmachine betekent dat de machine niet heeft kunnen wegpompen. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door een klein vreemd voorwerp dat het in het pomphuis doet – maar het is de moeite waard om een ​​visuele inspectie uit te voeren voor een knik in de afvoerpijp, omdat die nog gemakkelijker te repareren is.

Wasmachine reparatie Amsterdam tips:

Verwijder de stekker uit het stopcontact voordat u iets doet.

De sleutel is om de toegangs- en aftapplug te verwijderen. Maar tenzij u 10 liter met wasmiddel beladen water overal op de vloer aankunt, moet u eerst het grootste deel van het water uit de machine legen. Trek de klep omlaag in de rechter benedenhoek en zoek naar een zwarte flexibele slang (diameter van ongeveer 1 cm) met rubberen stop aan het uiteinde. Neem een ​​plastic doos (een doos met vloeibaar wasmiddel van 3 liter is ideaal) en laat die leeglopen – plaats er een lekbak onder (bijv. Een ondiepe bakplaat). Dit is een trage klus!

Als er geen vloeistof meer uit de pijp komt, plaats dan de stop terug. Maak vervolgens de grote (10 cm diameter) toegangsplug los door deze los te draaien. Wees klaar voor behoorlijk wat meer vloeistof wanneer je het verwijdert.

Controleer opnieuw of de stroom is uitgeschakeld en voel dan in de pijp die u zojuist hebt blootgelegd – er zijn twee pijpen die de kamer binnenkomen en een vierbladige waaier aan de achterkant. Dit is waar die kleine munt zal zijn als dat het probleem is.

Afvoerpomp probleem eenvoudig opgelost door wasmachine reparatie Amsterdam

Als u verder wilt verkennen, kunt u de pomp volledig verwijderen – en dat is niet al te eng (goed gedaan Bosch). Draai de machine op zijn kant en verwijder de acht Torx-schroeven waarmee het middelste toegangspaneel aan de onderkant van de machine is bevestigd. Verwijder de plastic lijst die de toegangsknop aan de onderkant van de voorkant van de machine afdekt (1 Torx-schroef) en verwijder vervolgens een zeer kleine Torx-schroef aan de onderkant van de toegangspijp (dwz de beitel waarmee de toegangsknop vastzit): merk op hoe dit past wanneer je het terugplaatst. Door de schroef te verwijderen, kunt u de pomp uit de behuizing van de machine verwijderen, en dat vergemakkelijkt het verwijderen van de twee pijpen die erop passen (veerklemmen rond de rubberen pijpen).

Wasmachine reparatie Capelle aan den IJssel is snel ter plaatse wanneer u te kampen krijgt met een Bosch wasmachine foutcode E04.

https://witgoed-reparatie.net