Pizza is een van de meest populaire gerechten ter wereld. Dit Italiaanse gerecht heeft namelijk de hele wereld veroverd en dat is niet zo wonderlijks, want het is heerlijk! Maar heeft u zich ooit afgevraagd hoe het verpakkingsproces van uw diepvriespizza plaatsvindt? In deze blog geven wij u een blik achter de schermen van hoe uw favoriete pizza in de fabriek wordt verwerkt.
Pizza bereiden Als eerste is er natuurlijk een pizza nodig die moet worden verpakt. Deze wordt net zo gemaakt als dat u dit thuis zou doen. Eerst wordt het deeg bereid. Hiervoor wordt bloem, water, gist en zout gemengd tot een kleverig, elastisch deeg. Nu zou u denken dat de toppings moeten worden toegevoegd, maar dit is niet het geval. Eerst wordt het pizzadeeg gebakken.
Het pizzadeeg kort bakken Zodra het deeg de juiste substantie heeft en deze is verdeeld in verschillende pizzabodems, wordt hij in een zeer hete oven geplaatst waar hij gedurende een korte tijd bakt. Dit is meestal tussen de 5 en 10 minuten. Dit voorbakken is een kleine voorbereiding op de bereidingstijd die u thuis zelf nog uitvoert. Als het deeg klaar is, is het tijd om de saus en de toppings toe te voegen.
Afkoelen Nadat de pizza gebakken is, moet hij snel worden afgekoeld, zodat het verpakken kan beginnen. Daartoe worden de pizza’s op een transportband geplaatst die in een grote koeltunnel leidt. In de koeltunnel wordt koele lucht over de pizza’s geblazen totdat ze zijn afgekoeld tot kamertemperatuur.
Verpakken Zodra de pizza’s zijn afgekoeld, worden ze in plastic gewikkeld en vervolgens in kartonnen dozen geplaatst. Deze dozen worden op pallets geplaatst en in krimpfolie verpakt voor transport. Uw pizza is nu klaar om afgeleverd te worden bij uw plaatselijke supermarkt!
|
https://www.acb-transportbanden.nl/ |
