Neelix
Image default
Aanbiedingen

Security management toepassen? Lees deze tips!

Security management effectief toepassen? Veel bedrijven hechten steeds meer belang aan IT. En dat is maar goed ook, want zonder IT zijn de bedrijfsdoelstellingen haast niet haalbaar. Nieuwe applicaties, systemen en online diensten zorgen ervoor dat processen steeds efficiënter worden en daardoor ook steeds meer klanten tevreden worden gesteld. Er zijn nog steeds veel bedrijven die te maken hebben met cybercriminaliteit. Dit is een groot probleem wat voor veel financiële schade kan zorgen. Hoe kun je ervoor zorgen dat dit jouw bedrijf niet overkomt? Door te zorgen voor goed security management. In dit artikel voorzien wij je van een aantal handige tips om jouw bedrijfsbeveiliging te verhogen. Lees snel verder voor meer informatie.

Pas complexe wachtwoorden toe

Bij goed security management kan het gebruik van complexe wachtwoorden niet ontbreken. Dit geldt zelf voor accounts van cruciale applicaties of systemen. Het is ook belangrijk om niet dezelfde wachtwoorden te hanteren, maar veel andere wachtwoorden voor je diverse accounts te hebben. Op deze manier kan iemand niet snel achter je wachtwoord komen en toegang krijgen tot al je systemen. Mocht je moeite hebben om alle moeilijke wachtwoorden te onthouden, dan kun je eventueel gebruik maken van een wachtwoordmanager.

Kies voor tweestapsverificatie

Het is ook zeker aan te raden om tweestapsverificatie te gebruiken. Hierbij voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in en dien je ook een goedkeurende factor mee te nemen in het inlogproces. Dit kan bijvoorbeeld een bevestiging via de telefoon zijn. Heb je dit gedaan, dan kun je inloggen. Zo maak je het voor hackers moeilijker om toegang te krijgen tot je account, omdat zij doorgaans niet ook toegang hebben tot je telefoon. Zo is het zeker dat jij de persoon bent die inlogt.

Maak regelmatig back ups

Als je geen data wilt verliezen, raden we het aan om regelmatig back-ups van je bestanden te maken op zowel je werkstation als je tablet of telefoon. Wanneer je slachtoffer van gijzelsoftware wordt, kun je het kopie van je gegevens gebruiken om zo de schade in te perken of te voorkomen. Het is mogelijk om zowel online als offline back-ups te maken. Bij online back-ups gebruik je een online opslagdienst. Bij offline back-ups wordt er gebruik gemaakt van bestanden op een losgekoppelde gegevensdrager. Denk bijvoorbeeld aan een harde schijf. Wij raden je aan om zowel online als offline back-ups te maken.

Installeer antivirus updates

Met antivirus updates kun je al je apparaten optimaal beschermen tegen virussen. Zorg ervoor dat je ook de automatische updates aanzet en laat het antivirus programma regelmatig je apparaten scannen om eventuele gevaren op te sporen.

Stel een beleid voor je IT-beveiliging op

Het is zeer belangrijk om een goed beleid voor je IT bedrijfsbeveiliging op te stellen. Hierin staan alle beveiligingsmaatregelen voor de IT-beveiliging. Dit kan een plan zijn waarin staat wat er moet gebeuren als het misgaat. Leg altijd vast wie voor welke zaken verantwoordelijk is, zodat hier geen onduidelijkheden over ontstaan als er actie ondernomen moet worden. Het kost wellicht wat tijd om een goed IT-beveiligingsbeleid op te stellen, maar het zal zeker een positieve invloed hebben op de continuïteit van je bedrijf.

Zorg dat je personeel getraind is

Zelfs als je diverse technieken gebruikt om je IT te beveiligen, kan er alsnog een incident met betrekking tot cybercriminaliteit plaatsvinden. Het grootste aantal incidenten gebeurt aan de menselijke kant van de IT beveiliging. Het is daarom zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat het personeel goed getraind is en weet wat alle veiligheidsregels zijn. Dit kun je doen door ze van periodieke trainingen te voorzien. Zo wordt het personeel getraind om veilig te werken en kunnen incidenten eerder worden voorkomen.

Gebruik enkel vertrouwde WiFi netwerken

Wanneer je een openbaar of onbeveiligd WiFi-netwerk gebruikt, kunnen anderen zien wat je op het internet doet en wat je invult. Daarom is het belangrijk enkel vertrouwde WiFi-netwerken te gebruiken en geen gevoelige data te versturen over netwerken die je niet kent of die niet veilig zijn. Zorg ook dat je WiFi-netwerk thuis versleuteld is met WPA2 met AES-encryptie. Zo is de kans het kleinst dat hackers je internetverkeer kunnen tracken.

Kies voor security management van primion

Met de security management oplossing van primion weet je zeker dat je de ideale toevoeging op jouw bedrijfsbeveiliging hebt. Wij bieden prime security management aan en leveren de beste middelen, zodat jouw beveiligingsteam dag en nacht de veiligheid van je bedrijf kan garanderen. Wij leveren steeds meer geïntegreerde beveiligingsoplossingen die al dan niet via de cloud te gebruiken zijn. Zo vereenvoudigen we het beheer van onze toepassingen voor de security manager en verbeteren we de functionaliteit. Vanaf slechts een centraal systeem kun je al je beveiliging coördineren. Neem meteen contact op met de specialisten van primion voor meer informatie over ons security management systeem en tijdregistratie software.

https://www.primion.nl/