Neelix
Image default
Aanbiedingen

Hoe vervelende haren te verwijderen

Of je nu te maken hebt met een paar verdwaalde haren op je kin of een snor die maar niet wil stoppen, het verwijderen van ongewenste haren kan soms een lastige taak zijn. Maar met deze eenvoudige tips kun je snel en gemakkelijk van vervelende haren afkomen!

Haartjes wegscheren

Er zijn een paar verschillende manieren om ongewenst haar te verwijderen, maar sommige methoden zijn beter dan andere. Scheren bijvoorbeeld wordt vaak beschouwd als de snelste en gemakkelijkste manier om van haren af te komen, maar het kan veel gedoe opleveren. Scheren verwijdert het haar alleen aan de oppervlakte, dus kan het terug groeien en meer jeuken en irriteren dan voorheen. En als je niet voorzichtig bent, kan scheren ook leiden tot geïrriteerde huid, sneetjes en wondjes.

Haren wegharsen

Harsen is een andere populaire methode om ongewenst haar te verwijderen, maar het kan behoorlijk pijnlijk zijn, en ook nog eens vrij prijzig als je naar een professional gaat. Als je overweegt thuis te harsen, doe dan eerst onderzoek! Het aanbrengen van hete was op je huid kan brandwonden veroorzaken, dus het is belangrijk dat je weet wat je doet voordat je begint. Haren wegharsen heeft wel het langste effect en daarom is het zo populair.

Epileren

Een van de beste en meest pijnloze manieren om ongewenst haar te verwijderen is het gebruik van een epileerapparaat. Een epileerapparaat trekt het haar voorzichtig bij de wortel weg, waardoor het langer duurt voordat het haartje terug kan groeien. En omdat het haar bij de wortel wordt verwijderd, is de kans op ingroeien veel kleiner. Bovendien is epileren relatief goedkoop in vergelijking met andere ontharingsmethoden zoals laserbehandeling of elektrolyse.

Trimmen

Je kan ook haren trimmen in plaats van volledig verwijderen. Je haalt dan een deel van het haartje af. Bijvoorbeeld bij neusharen is dit een goed oplossing, omdat je de onderkant van de haren toch niet ziet.

Trimmer of epileerapparaat kopen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende goede manieren om van vervelende haartjes af te komen. Ben jij nog opzoek naar een goede trimmer of een epileerapparaat? Neem dan eens een kijkje bij Marskramer! Hier vind je alles tegen ongewenste haren, maar ook andere huishoudelijke apparaten.

https://www.marskramer.nl/