Neelix
Image default
Aanbiedingen

Hoe je een woningbrand kan voorkomen

Hoe je een woningbrand kan voorkomen 

 

Brand kan voortkomen uit iets kleins, denk aan; een snoer, een gaspit, een stekker die in het stopcontact zit of door je droger. Om goed op de hoogte te zijn, zodat brand voorkomen kan worden hebben wij de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet. Wil je ze graag weten? Lees deze blog dan verder!

 

De meest gemaakte fouten

 

De snoeren in je huis checken 

Bijna niemand denk hier aan, en maakt die fout dan ook regelmatig; het checken van snoeren in je huis. Dit is zeer belangrijk, want als een snoer beschadigd is dan is het handig om deze zo snel mogelijk te vervangen. Een beschadigd snoer kan voor kortsluiting zorgen waardoor er uiteindelijk woningbrand kan ontstaan. 

 

Let op je de pannen die op het vuur staan 

Het komt vaker voor dan je denkt; mensen die weglopen tijdens het koken. En waarschijnlijk maak jij je daar ook wel eens schuldig aan. Maar als je er even niet bent kan een klein vlammetje een grote vlam worden. Daarom is het belangrijk om bij je eten te blijven als je aan het koken bent. Hierdoor heb je altijd zicht op wat er gebeurd. 

 

Sluit je laptop altijd af 

Een laptop op stand-by zetten kan grote gevolgen hebben. Een laptop die op stand-by staat blijft warmte produceren waardoor het oppervlak waar de laptop op ligt te warm kan worden. Denk er daarom aan om je laptop altijd af te sluiten in plaats van op stand-by te zetten. 

 

De filter in de droger moet regelmatig geleegd worden 

Elke droger heeft een filter waar stof in terecht komt. Het is dan ook de bedoeling dat deze filter na elke droogbeurt leeggemaakt wordt. Als je dit niet leeg maakt kan het brand veroorzaken. Er zitten namelijk verwarmingselementen in een droger, die ook het stof op kan warmen. En dan raad je het al, dit kan brand veroorzaken. Leeg daarom altijd de filter in jouw droger.

 

Informatie nodig over een inboedelverzekering?

Brand kan dus door kleine dingen veroorzaakt worden, het is slim om hier voorbereid op te zijn. Bijvoorbeeld met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering verzekerd namelijk de spullen bij jou thuis tegen brand. Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Dat is mogelijk bij Inshared. Neem eens een kijkje op de website en bereken hier de premie van je woonverzekering.

 

https://www.inshared.nl/