Neelix
Image default
Aanbiedingen

De essentiële gids voor het kiezen van een ergonomische bureaustoel

Of je nu een kantoor aan huis inricht of je bedrijf voorziet van de beste meubels en benodigdheden, het hebben van een ergonomische bureaustoel is essentieel. Een ergonomische bureaustoel kan de ondersteuning bieden die nodig is voor lange uren zitten, rugpijn verminderen en de houding en bloedsomloop verbeteren. Maar, hoe kies je de juiste? Hier lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel 

 

Verstelbare functies 

Een van de belangrijkste kenmerken van een ergonomische bureaustoel is de verstelbaarheid. Een verstelbare zithoogte is belangrijk, zodat je een comfortabele positie kunt vinden met je voeten plat op de vloer. Dat is echter niet het enige waar je naar moet zoeken op het gebied van verstelbaarheid. Probeer ook een stoel te vinden met verstelbare lendensteun, zodat hij zich naar je wervelkolom vormt en je rug extra ondersteunt – vooral als je last hebt van lage rugpijn of een slechte houding. Bovendien moeten de armleuningen verstelbaar zijn, zodat ze niet in de weg zitten en de juiste ondersteuning bieden bij het typen of schrijven.

 

Materiaalkwaliteit  

De materialen van je stoel zijn even belangrijk als de verstelmogelijkheden. Zoek naar stoelen met hoogwaardige stoffen en schuimvulling die na verloop van tijd hun vorm behouden zonder dat ze bobbelig of oncomfortabel worden na langdurig gebruik. Zoek ook stoelen met hoogwaardige frames van metaal of hout – wat het beste past bij je ontwerpstijl – en sterke wielen voor zowel tapijt als hardhout. Dit laatste is vooral belangrijk als je stoelen koopt voor meerdere gebruikers, omdat verschillende soorten oppervlakken verschillende zwenkwieltjes nodig hebben om soepel te kunnen bewegen en schade aan de vloer te voorkomen.  

 

Ontwerpstijl  

Een ander belangrijk element bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel is de ontwerpstijl. Geef je de voorkeur aan een traditionele directiestijl? Of misschien een modern draaibaar ontwerp? Het hangt allemaal af van de esthetische aantrekkingskracht van elke stoel en van persoonlijke voorkeuren zoals de kleur en het type stof (synthetisch leer vs. netweefsel). Zorg er wel voor dat welk ontwerp je ook kiest, hij alle bovengenoemde verstelmogelijkheden heeft; anders biedt hij geen optimaal comfort of steun, hoe stijlvol hij er ook uitziet. Bekijk het assortiment bureaustoelen van Kato. In elke stijl is wel iets verkrijgbaar!

https://katoprojecten.nl/